Osteopaattinen hoito

Osteopaattinen hoito on monipuolinen ja lempeä hoitomuoto. Hoidossa voidaan muun muassa tehdä pehmyskudoskäsittelyjä, lisätä nivelten liikelaajuutta ja tasapainottaa kivun aiheuttamia toiminnallisia ongelmia. Osteopaattinen hoito suunnitellaan turvalliseksi ja se sopii kaiken ikäisille.

Ensimmäisellä käynnillä osteopaatti käy läpi asiakkaan kanssa keskustellen vastaanotolle hakeutumisen syyt sekä asiakkaan terveyshistoriaa. Alussa pyritään selvittämään oirealue, sen hetkinen terveydentila ja muita oleellisia terveystietoja. Jos asiakkaalla on lääkärinlausuntoja vaivastaan, ne voi ottaa vastaanotolle mukaan. Osteopaattinen hoito suunnitellaan asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan yksilöllisesti huomioiden terveydentila ja terveyshistoria. Tutkiminen ja hoito tehdään alusvaatteisillaan tai joustavassa ja kevyessä vaatetuksessa.

Jatkokäynneillä päivitetään tiedot vastaamaan sen hetkistä tilannetta ensimmäistä käyntiä suppeammin sekä arvioidaan hoidon vaikuttavuutta. Hoitokertoja on usein hyvä olla kahdesta viiteen riippuen vaivan laadusta ja kestosta. Lyhyelläkin hoitojaksolla voi olla pitkäaikaisia positiivisia vaikutuksia. Kroonisissa tiloissa hoitokertoja tarvitaan monesti useampi. Osteopatia on oivallinen tapa ennaltaehkäistä vaivoja ja tukea terveyttä sekä hyvinvointia. Säännölliset osteopatiakäynnit ovatkin harkitsemisen arvoinen terveysteko!

Osteopaatti hyödyntää alkukartoituksen ja hoidon aikana ammattitaitoonsa kuuluvaa erotusdiagnostista osaamistaan. Joskus alkukartoituksen ja tutkimisen aikana selviää, ettei osteopaattinen hoito ole turvallista. Tällöin osteopaatti ohjaa sinut jatkotutkimuksiin.

Hoidon jälkeen kannattaa kuulostella oloa ja ottaa rauhallisesti. Hoidon jälkeen on myös hyvä juoda vettä ja välttää kovaa rasitusta. Keho saattaa reagoida erilaisin tuntemuksin hoitoon ja lihaksissa saattaa esimerkiksi esiintyä käsittelyarkuutta. Tällainen hoitoreaktio on normaalia muutaman päivän ajan. Jos tuntemukset jatkuvat tai huolestuttavat, ota yhteyttä ja mietitään yhdessä, kuinka kannattaa toimia!